Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Byl tu Baťa i galanterie. Teď se dům naproti Špitálku mění na Centrum služeb

Kompletní rekonstrukcí už několik měsíců prochází dům, který najdete naproti frýdlantskému městskému muzeu Špitálek. Dříve jste si tu u Bati mohli koupit boty, pak tu byla galanterie. Objekt ale získá úplně novou funkci, stane se z něj Centrum sociálních služeb poskytovaných ve Frýdlantu a pro Frýdlantsko. Hotovo má být v srpnu.

„Byla provedena oprava konstrukce krovu, v podkroví i v prvním patře je nová podlaha a podkroví je také zateplené,“ říká vedoucí investičního oddělení Zdena Ubiasová.

Podle ní už je dokončena také oprava části střešní krytiny, proveden byl základ pro výstavbu venkovního schodiště a výtahu. „V pořádku je nově statika podlahy mezi přízemím a 1. patrem, kde bylo nutné doplnit ocelové nosníky do podlahové konstrukce," dodala.

Aktuálně dělníci pracují na sádrokartonových podhledech, dělají se rozvody vody, elektřiny i kanalizace. „Z poloviny jsou hotové příčky mezi jednotlivými kancelářemi a zasedacími místnostmi, v interiéru se pak bude pokračovat tvorbou sociálních zázemí a dokončováním jednotlivých místností. Práce se přesunou i ven, zateplí se podezdívky a dojde i na novou fasádu," doplňuje starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

V budově pak bude sídlit šest poskytovatelů registrovaných sociálních služeb, které jsou až dosud umístěny v jiných objektech města. „Přesunou se tam poradny z Poradního a setkávacího centra POSEC, klub Cajk nebo nezisková organizace Fokus,“ dodává mluvčí města Martina Petrášková.

Autoři | Foto Město Frýdlant

Štítky Centrum služeb, Frýdlant, rekonstrukce, Frýdlantsko, Dan Ramzer, dům, galanterie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Byl tu Baťa i galanterie. Teď se dům naproti Špitálku mění na Centrum služeb  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.