Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Lyžařská sezona definitivně končí. Jako poslední zastavil vleky Harrachov

Lyžařská sezona v Libereckém kraji definitivně končí. Naposledy se dnes rozjely vleky v krkonošském Harrachově, posledním skiareálu, který byl v kraji v provozu. Možnost zalyžovat si v jarním počasí využily stovky lidí.

Skiareál lákal na speciální cenu skipasů. Dospělí i děti mohli o víkendu lyžovat čtyři hodiny za 100 korun. Podle záběrů z online kamer si poslední lyžaři našli cestu do Harrachova ještě dnes po obědě.

Na více než dva kilometry dlouhé červené sjezdovce na straně do centra měli k dispozici až 45 centimetrů sněhu. Na některých místech byla kvůli tání sjízdná jen v omezené šíři. „Původně jsme plánovali, že bychom jeli ještě týden, ale teploty jsou extrémní. Opravdu už není kde sníh brát a museli jsme dnes skončit. Byla to spíš takové odměna těm věrným lyžařům," uvedl zástupce ředitele areálu Vlastilav Fejkl.

Se sezonou jsou v Harrachově spokojeni, trvala čtyři měsíce. „Nebyla to žádná rekordní sezona, ale byla pěkná," doplnil Fejkl.

Stopy pro běžkaře se v Jizerských horách ani Krkonoších už neupravují. Ve výše položených částech hor se ale na ně dá stále ještě vyrazit. Ve skiareálech v Jizerských horách sezona skončila minulý víkend, kdy byl naposledy v provozu areál Černá Říčka v Desné.

Autoři | Foto Ski Ještěd

Štítky Lyžování, Ještěd, Harrachov, Bedřichov, Rokytnice, Liberecký kraj, Jizerské hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařská sezona definitivně končí. Jako poslední zastavil vleky Harrachov  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.