Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Komentované prohlídky Liberce jsou zpět. Letošní rok bude ve znamení osmiček

Tradiční čtvrteční komentované prohlídky centra města jsou po zimní pauze zpět. A téma roku 2018 je jasné, půjde o století osmiček. Lidé tak uvidí, kudy Libercem procházely dějiny. Kolečko po centru města je dlouhé asi 2,5 kilometru a vydá na dvě hodiny.

Prohlídka nabídne zajímavosti z moderních dějin našeho města, unikáty moderní architektury v dolním centru Liberce a návštěvu budovy Naivního divadla, na kterou přítomní nahlédnou z pohledu moderní architektury. „Návštěvníky nadchne vyprávění o interiéru slavného Otakara Binara a stejně tak unikátní model návrhu budovy od Karla Hubáčka,“ zve mluvčí magistrátu Jana Kodymová.

Průvodci jsou stejně jako v předchozích ročnících dobrovolníci z Komunitního střediska Kontakt - AMIKUS, kteří prohlídky realizují bez nároku na honorář. „Jejich nadšení a osobní vzpomínky dávají prohlídkám jedinečnou atmosféru,“ dodala mluvčí.

Díky Severočeskému muzeu v Liberci bude jejich výklad doprovázen ukázkou dobových fotografií.

Prohlídka začíná vždy v 16 hodin. Sraz účastníků je v Městském informačním centru, kde je potřeba se před tím i rezervovat.

Autoři

Štítky prohlídky, Liberec, století osmiček, centrum města, Otakar Binar, Karel Hubáček, Naivní divadlo, Severočeské muzeum v Liberci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Komentované prohlídky Liberce jsou zpět. Letošní rok bude ve znamení osmiček  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.