Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Chrastava připravuje rekonstrukci koupaliště. Přibude bazén nebo písečná pláž

Zhruba do dvou let by Chrastava mohla mít moderní areál koupaliště včetně nerezového dvacetimetrového bazénu, brouzdaliště a dalších prvků pro děti nebo písečné pláže. Modernizaci areálu schválili zastupitelé. Město má na rekonstrukci připraveno třináct milionů korun.

Přírodní vodní plocha se zhruba o třetinu zmenší. „Na uvolněné místo se umístí bazén o rozměrech 20 krát 8 metrů, brouzdaliště, vodní prvky pro děti a také strojovna, neboť bazén a brouzdaliště budou napájeny z vrtu,“ řekl starosta Chrastavy Michael Canov.

Zastupitelé se rozhodovali mezi několika variantami, nakonec budou bazén a brouzdaliště nerezové. To ale rekonstrukci výrazně protáhne. Původně měl být bazén betonový s nátěrem a hotovo mohlo být ještě letos.

„Předpokládám, že rozhodnutí zastupitelstva města pro nákladnější variantu způsobí sice zpoždění realizace o jeden až dva roky, ale že výsledek veřejnost a především děti ocení. Životnost zvoleného řešení by měla být minimálně třicet spíše však padesát let,“ dodal Canov.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky Chrastava, koupaliště, rekonstrukce, bazén, Michael Canov, brouzdaliště, pláž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chrastava připravuje rekonstrukci koupaliště. Přibude bazén nebo písečná pláž  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.