Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V parku u bazénu funguje nové dětské hřiště. Úprav se dočkal celý areál

Výraznou proměnou prošel park v Budyšínské ulici. Jeden z největších v Liberci má nové dětské hřiště, obnovený mobiliář a upravena je i rozrostlá zeleň.

Herní prvky pro děti byly v parku už od konce roku, jenže klimatické podmínky nedovolily hřiště dokončit. To se povedlo až teď. „V minulém týdnu tak konečně byl zhotovitelem kolem herních prvků urovnán terén a zemina byla oseta travním osivem,“ řekl Jan Král z tiskového odboru města.

Hřiště využívají jak děti z okolních domů, tak ze školek a škol, protože nejbližší podobné je až v parku v ulici Prokopa Holého.

Loni také prošel obnovou mobiliář parku s lavičkami a koši. „Velkých úprav se také dočkaly keřové skupiny, které byly zmlazeny či zatvarovány. V neposlední řadě se povedlo odstranit několik zdí, které byly v havarijním stavu a park nelogicky přetínaly na několika místech a bránily tak volnému pohybu v prostoru parku,“ dodal mluvčí.

Autoři | Foto MML

Štítky park, Budyšínská, Liberec, dětské hřiště, Jan Král

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V parku u bazénu funguje nové dětské hřiště. Úprav se dočkal celý areál  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.