Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ve Frýdlantu vyroste alej Republiky. Město nechá vysadit šedesát dubů

Sté výročí založení Československa si připomenou také ve Frýdlantu, kde kolem lesní cesty vyroste stromořadí z šesti desítek dubů červených. Slavnostní vysazení aleje Republiky proběhne už tento pátek 20. dubna.

„Hledali jsme něco, co bude vyjadřovat, co v souvislosti s fungováním republiky chceme. Klidný a mírumilovný život, vyhlídku na dlouhou budoucnost, ochranu před nepříznivými vlivy,“ vysvětlil starosta města Dan Ramzer.

Slavnostní sázení začne v pátek v 11 hodin a alej by se měla především na podzim stát dominantou. „Duby červené jsme k této příležitosti vybrali proto, že jde o stromy nenáročné na půdní podmínky a také pro jejich vizuální podobu. Dub červený totiž na podzim nelze přehlédnout,“ dodal starosta.

Na stejném místě už kdysi alej byla. „Tenkrát však cestu lemovaly duby bahenní. Postupem času však dožily,“ říká Milan Kysela z investičního oddělení Městského úřadu Frýdlant.

Alej bude navazovat na Lesnickou naučnou stezku, která vede lesem u Harty už několik let a návštěvníkům zajímavým způsobem přibližuje celou oblast Harty.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky alej, alej Republiky, Frýdlant, Československo, dub, Dan Ramzer, Harta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Frýdlantu vyroste alej Republiky. Město nechá vysadit šedesát dubů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.