Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na kraji dávají věcem druhou šanci. Sbírkou pro potřebné naplnili dvě dodávky

Už posedmé proběhla na krajském úřadě sbírka Dejte věcem druhou šanci. Sami zaměstnanci nanosí věci, pro které už nemají využití, ale někomu by se ještě mohly hodit. A tak se v pátek třináctého na úřadě sešlo mnoho oblečení, ale i kuchyňské nádobí nebo spacáky. Celkem toho bylo na dvě dodávky.

Sbírka putuje k sociálně slabým, matkám v nouzi, obyvatelům azylových domů a lidem bez přístřeší. „Obvykle se ve sbírce, do níž přispívá pravidelně přes sto úředníků, sejdou vedle nepotřebného šatstva také ručníky, záclony a povlečení, ale i třeba batohy, kuchyňské nádobí a drobné elektrospotřebiče,“ řekl mluvčí krajského úřadu Filip Trdla.

Věci rozdělují mezi sociálně slabé charitní organizace. Tentokrát si pro ně přijela dodávka z Farní charity Česká Lípa. „Sbírka pomůže sociálně slabým z Českolipska a Novoborska. Oblečení jim vydáváme prostřednictvím našeho Charitního šatníku. Lidé v nouzi se musejí prokázat poukázkou, kterou dostanou od obce, úřadu práce nebo některé neziskové organizace,“ popsal Jiří Gottlieber, mediální koordinátor Farní charity Česká Lípa.

Věcí bylo tolik, že dodávka se musela vrátit. „Těší mne, že zájem úředníků přispět do sbírky něčím, co už sami nepotřebují, je tak veliký. Dokonce mně připadá, že pořád roste. Je to to nejmenší, co můžeme pro lidi v hmotné nouzi udělat,“ myslí si náměstek hejtmana Pavel Svoboda.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky Liberecký kraj, Dejte věcem druhou šanci, sbírka, charita, Farní charita Česká Lípa, Úřad práce České republiky, Pavel Svoboda, okres Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na kraji dávají věcem druhou šanci. Sbírkou pro potřebné naplnili dvě dodávky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.