Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: Do Liberce se sjíždějí technaři. Až do úterý probíhá Czarotek 2018

Louky mezi Mníškem a Krásnou Studánku si vybrali technaři pro letošní Czarotek 2018. Už ve čtvrtek večer sem začala najíždět první auta. V pátek dopoledne bylo na místě necelých sedm stovek lidí, z velké části cizinců. Kolik jich nakonec dorazí, není jisté, mohlo by jít o zhruba dva až tři tisíce lidí.

Policisté jsou v pozoru a už nyní kontrolují okolí technopárty a auta, která tam přijíždějí. „Zatím je jediný problém právě v dopravě. To místo nejde úplně dobře najít, a tak nám tu účastníci trochu bloudí,“ řekl krajský policejní ředitel Vladislav Husák.

Podle něj je akce povolena, koná se na pronajatých pozemcích a mohla by proběhnout v klidu. „To místo v rámci možností není zvoleno úplně špatně. Je to v dolíku u silnice na Mníšek, takže to nebude mít tak tvrdé dopady na obydlené oblasti, i když slyšet to určitě bude,“ dodal.

Kolik lidí na louky za městem dorazí? To není úplně jasné. O místu se rozhodlo vlastně až ve čtvrtek. „Opravdu si netroufám odhadovat,“ řekl ředitel Husák. Mohlo by ale jít o zhruba dva až tři tisíce lidí.

Během pátku se do areálu účastníci teprve sjížděli, na místě bylo několik desítek aut a dodávek, z velké části se zahraničními značkami od rakouských, až po belgické.

Případné problémy policisté hodlají řešit. „Je to tak vždy, když je hodně lidí na malém prostoru, že se něco může objevit,“ podotkl ředitel.

Vrásky mu nedělá až tak samotná technoparty, jako spíš souběh akcí. Kromě Czaroteku se koná také Podještědské derby a v pondělí jsou čarodějnice. „Síly se nám mohou tříštit, ale věřím, že vše zvládneme,“ doplnil.

Autoři | Foto

Štítky Czarotek 2018, techno, technoparty, Liberec, Mníšek nad Hnilcom, Liberec XXXI-Krásná Studánka, Vladislav Husák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Do Liberce se sjíždějí technaři. Až do úterý probíhá Czarotek 2018  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.