Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Počet návštěvníků Czaroteku se ustálil na sedmi tisících. Hluk byl v noci nad limity

Další lidé už do areálu Czarotek Free Party nepřijíždí, aktuálně jich tam je asi sedm tisíc. Policie dosud řešila přes tři desítky přestupků. V noci také proběhlo měření hluku, který mírně překročil limitní hranici. Policisté komunikují s pořadateli, v noci tak došlo k částečnému ztlumení soundsystémů.

Policisté stále řeší řadu oznámení na přílišný hluk. „Prostřednictvím policistů antikontliktního týmu oslovujeme obsluhu hudebních systémů, a to i cizojazyčnými letáky, a upozorňujeme je na porušování pravidel stanovených vyhláškami Statutárního města Liberce upravující problematiku veřejného pořádku a nočního klidu,“ řekla krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Podle ní na upozornění policistů obsluha soundsystémů reagovala částečných ztlumením hudby. „Zaznamenali jsme to i v několika telefonátech občanů,“ dodala.

V noci na neděli na místě měřil hluk Státní zdravotní ústav. „Zjištěné hodnoty se pohybovaly mezi 40 a 60 decibely, což je mírně za limitní hranicí, nikoliv však zdraví ohrožující,“ uvedla mluvčí, podle níž jsou uvedené hodnoty v mezích, které jsou obvyklé při větších hudebních festivalech, jako je třeba Benátská.

Policisté dosud neřešili žádný vážný problém s účastníky akce. Zaznamenaly 34 přestupků v dopravě nebo při řízení pod vlivem alkoholu či omamných látek. „V sedmi případech jsme pak poskytovali asistenci Zdravotnické záchranné službě Libereckého kraje při ošetřování účastníků akce,“ uzavřela Suchánková.

Autoři | Foto Junior

Štítky Czarotek 2018, techno, technoparty, Liberec, hluk, Státní zdravotní ústav, Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Počet návštěvníků Czaroteku se ustálil na sedmi tisících. Hluk byl v noci nad limity  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.