Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Liberec rozdá zdarma české vlajky. Primátor chce v lidech vzbudit vlastenectví

Magistrát přichází s novinkou. Od středy bude v Městském informačním centru Liberečákům rozdávat státní vlajky. S nápadem přišel primátor Tibor Batthyány, který se inspiroval v Turnově. Rád by tak v lidech posílil pocit národní hrdosti a vlastenectví.

„Je velká škoda, že státní svátky lidé často vnímají jen jako den volna. Zalíbil se mi nápad starosty Turnova, kde tamější radnice už šestým rokem rozdává lidem vlajky, aby jich o státních svátcích vlálo víc,“ vysvětluje primátor Tibor Batthyány.

Podle něj by tento krok mohl alespoň trochu pomoci k projevům vlastenectví. „Mám ohlasy od lidí, že by chtěli doma vlajku vyvěsit, ale často ani neví, kde ji sehnat,“ dodal primátor.

A tak bude město vlajky rozdávat. Zájemci musí mít trvalé bydliště v Liberci a připravené budou od středy v Městském informačním centru. Lidé si mohou vybrat ze dvou velikostí. 90x60 a 150x100 cm.

„V případě velkého zájmu bude město vlajky znovu vydávat před státním svátkem Dne vzniku samostatného Československa 28. října,“ doplnil Jan Král z tiskového odboru radnice.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky vlajka, primátor, svátek, vlastenectví, Liberec, Tibor Batthyány, Turnov, státní svátek, Jan Král, Československo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec rozdá zdarma české vlajky. Primátor chce v lidech vzbudit vlastenectví  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.