Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

FOTO: Louky po CZaroteku jsou uklizené. Majitel pozemků je s průběhem akce spokojený

Že byl na loukách v Krásné Studánce pětidenní Czarotek? To už byste teď prakticky nepoznali. Po skončení akce se na úklid vrhly zhruba dvě desítky dobrovolníků. Nepořádek se vešel do tří velkých kontejnerů.

„Louka uklizena. Děkujeme lidem co přišli pomoct a podali pomocnou ruku a také všem, co si po sobě řádně uklidili,“ napsal na facebooku jeden z těch, co si úklid vzal na starost.

Akce vzbudila velký ohlas, na hluk si stěžovaly desítky lidí ze širokého okolí. A uvědomují si to sami technaři. „Měli bychom se zamyslet, jestli to takto má být. Ono dělat velký techno u stotisícového města. Mohl by to být hřebík do rakve,“ dodal technař na facebooku.

A skutečně, někteří politici už se vyjádřili, jak by šlo podobným akcím zabránit zákonem.

Spokojený s průběhem CZaroteku je majitel pozemků, na kterých se technopárty konala. „Až na několik stěžovatelů to byla skvělá akce. Vztek si trošku vylévali na nás, někteří až nevychovaně,“ řekl Drbně Alexandr Kendik.

Ocenil práci policie. „Předvedla úžasně svou sílu a přitom žádný zásah. Snad jen nějací opilci za volantem, ale policie to vytřídila jedna dvě,“ dodal.

CZarotek Free Party navštívilo přes sedm tisíc lidí. Necelá polovina dorazila do Liberce z okolních evropských států. Na místě hrálo 25 soundsystémů. Dopravní policisté řešili 92 přestupků, 61 dalších řidičů bylo pod vlivem omamné a psychotropní látky, z toho pak patnácti cizincům udělili kauci ve výši 300 tisíc korun.

Jeden z cizinců také skončil v policejní cele. „Třiatřicetiletého občana Německa kontrolovala hlídka Městské policie Liberec mezi Mníškem a Krásnou Studánkou ve vozidle bez registračních značek. Následné orientační testy prokázaly, že je pod vlivem drog i alkoholu,“ řekla mluvčí krajské policie Vlasta Suchánková.

Autoři

Štítky Czarotek 2018, techno, technoparty, Liberec, Liberec XXXI-Krásná Studánka, Facebook, policie, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Louky po CZaroteku jsou uklizené. Majitel pozemků je s průběhem akce spokojený  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.