Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Čerstvě rozkvetlé květiny zdobí Liberec. Sázel je speciální stroj

S příchodem jara rozkvetlo ve městě pod Ještědem 1,5 kilometru cibulovin. K vidění jsou narcisy, krokusy, tulipány ale i modřence nebo ladoňky.

Většina lidí nestačila letošní jaro ani postřehnout, neboť krátce po holomrazech přišly letní teploty. Naštěstí se počasí umoudřilo a nyní je možnost vidět rozkvetlé narcisy, krokusy a tulipány přímo v centrální části města.

Modré modřence nebo ladoňky mohou Liberečáci zahlédnout v parčíku na Tržním náměstí nebo ve velkém centrálním parku u ulice Budyšínská. Nezapomnělo se ani na břehy řeky Nisy u cyklostezky, kde bylo vysazeno zhruba 300 metrů narcisů.

„Samotná výsadba byla provedena sázecími stroji, které byly vyvinuty speciálně pro použití ve veřejných prostranstvích. Tato strojová technologie výsadby cibulovin je používána nejenom v Holandsku, které je známé svými rozkvetlými plochami zeleně, ale po celé Evropě,“ sděluje mluvčí radnice Jana Kodymová.

Mluvčí zároveň dodává: „Na cibuloviny, které se v měsíci květnu začnou pomalu zatahovat, navážou svým kvetením trvalky a růže, které se povedlo v loňském roce nově vysázet například v ulici Palachova nebo v parku Na Rybníčku.“

Podle dostupných informací byl nově obnoven i trvalkový záhon v ulici Zámečnická. Ten musel dočasně ustoupit stavbě tramvajové trati v úseku Rumjancevova.

V současnosti se také nově připravují záhony s letničkami z přímého výsevu od kterých se očekává, že přinesou do města barvy, a to především v letních měsících.

Foto Liberecký kraj

Štítky Liberec, květiny, tulipán, narcis, šafrán, ladoňka, modřenec, jaro, Ještěd, růže, trvalka, záhon

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Čerstvě rozkvetlé květiny zdobí Liberec. Sázel je speciální stroj  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.