Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Město představí nový územní plán Liberce. Jeho návrh vystaví v pasáži OC Forum

Už před třemi lety měl být schválený nový územní plán Liberce. V roce 2020 má začít platit, k jeho schválení je ale stále hodně daleko. Město teď návrh nového plánu začne představovat a musí tak dojít k jeho veřejnému projednání. To jeho případné schválení opět oddálí.

Na vytvoření územního plánu, jenž by měl řešit rozvoj stotisícového města v příštích 20 až 30 letech, pracuje radnice od roku 2007. Platnost současného skončí v roce 2020. Podle původního harmonogramu měl být nový územní plán schválený už před třemi lety. Vedení radnice vzešlé z komunálních voleb v roce 2014 se ale rozhodlo předchozí návrh přepracovat s cílem schválit ho nejpozději do konce června 2017. To ale nezvládlo, příprava nabírá neustále zpoždění a minimálně ještě rok potrvá.

Od pondělí začne město návrh nového plánu představovat veřejnosti. Otevře informační kancelář a zahájí výstavu plánu v pasáží OC Forum u východu k farmářským trhům. Celý územní plán pak bude na webu tady.

V informační kanceláři, která bude zřízena přímo v přízemí radnice, pak mohou lidé přijít získat další informace k územnímu plánu.

Zda se pak nový územní plán povede vydat do stanoveného termínu, není vůbec jisté. „Obávám se, že dojde na opakované projednání územního plánu," řekl primátor Tibor Batthyány, který má územní plán na starost.

Nový územní plán by pak podle něj byl vydán až někdy v říjnu či listopadu 2020. „Ale to je termín, který od začátku avizuji. Ten proces se zkrátit nedá," dodal.

Ke konceptu, předchozímu i současnému návrhu lidé a organizace vznesli 2700 námitek a připomínek, z toho zhruba 700 jich bylo k poslednímu návrhu. „Na některé se odpovídalo zamítavě. Dá se proto předpokládat, že ti lidé budou i nadále nespokojeni a při veřejném projednání přijdou znovu," řekl Batthyány.

Autoři | Foto Syner | Zdroj ČTK

Štítky územní plán, Liberec, radnice, Tibor Batthyány

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město představí nový územní plán Liberce. Jeho návrh vystaví v pasáži OC Forum  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.