Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Park dostal jméno podle zakladatelů Severáčku. Budou tu koncerty pod širým nebem

Severáček je nejenom v Liberci velkým fenoménem. Právě v těchto dnech slaví šedesáté výročí od vzniku, za kterým stáli manželé Uherkovi. Podle nich se od dnešního dne jmenuje park v Přemyslově ulici. V příštím roce by tu mělo vyrůst pódium na koncerty a přibudou tu i akustické sochy. Půjde zkrátka o akustický park.

Park v Přemyslově ulici je nedaleko od domu, kde Uherkovi dlouhá léta žili. „Pan Uherek park i po smrti své manželky často a s oblibou navštěvoval,“ řekl náměstek primátora Ivan Langr.

A tak vznikl nápad proměnit tento bezejmenný park na park hudební. Toho se zhostil architekt Jiří Janďourek, který zde vymyslel malé koncertní pódium s hledištěm a také několik akustických soch. „Půjde o malé pódium pro zpívání i posezení, přístupné bude všem,“ řekl Jiří Janďourek.

Po celém parku budou rozmístěné akustické prvky. „Budou lidi učit poznávat zvuky. Půjde o akustické fyzikální jevy, nikoho v okolí to rušit nebude,“ dodal.

Letos proběhnou jen dílčí úpravy, hotovo má být až v roce příštím. Při nedělním slavnostním otevření parku Jiřiny a Milana Uherkových zazpívali současní i bývalí členové Severáčku a byla odhalena deska se jménem parku.

Autoři | Foto

Štítky Liberec, park, Přemyslova, Severáček, Uherkovi, koncert, Ivan Langer, socha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Park dostal jméno podle zakladatelů Severáčku. Budou tu koncerty pod širým nebem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.