Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Tradiční aukce dětských děl v Jablonci. Podařilo se vybrat necelých patnáct tisíc

Krásných 14 780 korun se 23. května podařilo vydražit školám a školkám na aukci v Jablonci nad Nisou. Výtěžek půjde na opravu originálních dřevěných plastik, které zdobí dětské oddělení jablonecké nemocnice. Akce podpořil i náměstek Miloš Zahradník.

Ve středu 23. května v 17 hodin proběhl jednadvacátý ročník aukce dětských uměleckých děl v jabloneckém Eurocentru. Letošek se nesl ve znamení lípy, neboť takové bylo téma. 

Mládež si s tématem poradila velice dobře. K vidění tak byly nejrůznější obrázky a obrazy, ruční práce jako jehelníčky nebo přívěšky na klíče. Nechyběly ani keramické výrobky. „Vydražilo se celkem 99 výrobků za 14 780 korun, což je moc hezké,“ sdělila za radnici vedoucí odboru komunikace s veřejností Jana Fričová, která akci zároveň moderovala.

Výtěžek každého ročníku je vždy věnován na dobročinné účely. „Ten letošní se použije na opravu originálních dřevěných plastik s dětskými motivy od architekta Stolína, které zdobí pokoje, chodby a ambulance dětského oddělení,“ uvádí mluvčí nemocnice Petra Hybnerová

Foto František Stein

Štítky Jablonec nad Nisou, Eurocentrum, aukce, 2018, dražba, Miloš Zahradník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Tradiční aukce dětských děl v Jablonci. Podařilo se vybrat necelých patnáct tisíc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.