Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Lesní koupaliště zahájí sezonu nejspíš na prázdniny. Lidé už se v něm ale koupou

I když ještě není hotové a v areálu kromě napuštěného bazénu není žádné další vyžití, Lesní koupaliště přesto láká, lidé ho navštěvují a řada otužilců se i koupe. Areál přitom ještě potřebuje řadu úprav, sezónu chce město zahájit se začátkem letních prázdnin.

„Budeme ale muset koupaliště před zahájením sezony ještě zavřít. Příští týden se bude vysévat tráva a potřebujeme, aby vyrostla," uvedl náměstek primátora Jan Korytář.

S obnovou zchátralého areálu začalo město loni. Na výši investic se ale současné rozhádané vedení radnice neshodlo, a tak se dělaly jen nejnutnější úpravy. Za 6,6 milionu korun se opravila bazénová vana a provedly sadové úpravy. Podle Korytáře je nutné před zahájením sezony udělat ještě nový plot.

Čtěte také: Nové cesty, pláž i trávník. První etapa revitalizace Kristýny je hotová

Mezi oficiální koupací plochy se i přes úpravy koupaliště v Lidových sadech nezařadí. Půjde o rekreační vodní plochu s bezplatným přístupem a koupání bude na vlastní nebezpečí. „Bude tam stejný režim jako na přehradě," uvedl Korytář.

V Liberci jsou dvě oficiální koupaliště, Vápenka v Dolním Hanychově a Sluníčko ve Vratislavicích. V celém Libereckém kraji je 36 vodních ploch, kde hygienici sledují kvalitu vody.

Autoři | Foto

Štítky Lesní koupaliště, lesák, Liberec, koupání, koupaliště, Jan Korytář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lesní koupaliště zahájí sezonu nejspíš na prázdniny. Lidé už se v něm ale koupou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.