Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Společně zachránili život ženě po kolapsu. Liberecký voják nyní hledá chlapce, který pomohl

Je to pár dní, co se rotný libereckých chemiků dostal do krizové situace. Starší žena začala kolabovat. Na pomoc ale okamžitě přispěchal také chlapec, a společně pak ženě pomohli a zachránili ji život, protože měla zapadlý jazyk. Ženu nakonec odvezla sanitka, chlapec z místa odešel. Jenže rotný by ho chtěl najít a veřejně mu za jeho čin poděkovat.

Vše se seběhlo v během pár minut v sobotu 23. května necelou hodinu po poledni v Mydlářské ulici na Františkově v Liberci. „Paní seděla na obrubníku a nebylo jí dobře. Nakonec vstala, že půjde dál, ale v tu chvíli začala kolabovat. Najednou přiběhl klučina, mohlo mu být patnáct až osmnáct a začal pomáhat. Sám od sebe,“ říká voják, který si nepřál zveřejnit jméno. „Už jsem takových situací pár zažil, chtěl bych ale ocenit hlavně toho kluka,“ vysvětluje.

Žena totiž na chvíli upadla do bezvědomí. Rotný volal sanitku a říkal chlapci, co má dělat. „Viděl, jak jí zapadá jazyk, říkal jsem mu, ať paní zakloní hlavu, jazyk se naštěstí uvolnil,“ popsal dramatické chvíle voják.

Poté už přijela sanitka a ženu odvezla, chlapec pak také odešel. „Mně se to potom rozleželo v hlavě, přišlo mi skvělé, že tak mladý kluk takhle sám od sebe pomůže,“ pokračuje.

A tak teď mladíka chce najít a veřejně mu poděkovat. „Ona to vlastně úplně taková samozřejmost není, tak bych mu minimálně svým jménem a nebo jménem armády, poslal děkovný dopis do školy, aby věděli, jakého mladého hrdinu tam mají,“ říká.

Autoři | Foto

Štítky první pomoc, Františkov, Mydlářská, Liberec, voják, pomoc, pátrání, poděkování, Františkov (Velké Kunětice)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Společně zachránili život ženě po kolapsu. Liberecký voják nyní hledá chlapce, který pomohl  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.