Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

FOTO: Nově vysazené slunečnice zdobí areál zámku. Liberec si vzpomněl na lidi trpící roztroušenou sklérozou

Díky projektu Rozsviťme Českou republiku, který je zároveň spojen se Světovým dnem roztroušené sklerózy, je nyní areál libereckého zámečku o něco krásnější. Lidé trpící tímto zákeřným onemocněním nebo děti z dětského sboru přišly vysadit slunečnici, jakožto symbol naděje a pozitivní mysli.

V minulém roce si nadační fond Impuls vymyslel událost, kterou jsme avizovali tady, s názvem Rozsviťme Českou republiku a díky tomuto počinu tak v současnosti lze, v prostorách libereckého zámku, spatřit nově vysazené slunečnice.

První ročník projektu, který si klade za cíl především osvětu v rámci této nemoci, proběhl 6. května v 15 hodin. Výsadby květin se zúčastnili všichni ti, kteří trpí roztroušenou sklerózou, jejich známí či lékaři. Celou akci pak doprovodil dětský sbor Slunečnice, jehož název je více než příznačný.

Závěrem předsedkyně liberecké Rosky Veronika Borkovcová zve na nadcházející událost jménem Místo pro kvalitní život s roztroušenou sklerózou, která se uskuteční v sobotu 23. června v Praze.

Foto Vaclav Vaclav

Štítky Liberec, zámeček, Rozsviťme Českou republiku, slunečnice, roztroušená skleróza, Česko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Nově vysazené slunečnice zdobí areál zámku. Liberec si vzpomněl na lidi trpící roztroušenou sklérozou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.