Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Technaři se usadili na louce přímo u rychlostky. Policie akci ukončila

Zhruba šedesátka lidí dorazila v pátek večer na nepovolenou technoparty u Rychnova u Jablonce nad Nisou. Mělo jít o narozeninovou oslavu jednoho z přítomných. Účastníci se ale pohybovali v těsné blízkosti rychlostní silnice, a tak policisté v sobotu rozhodli o ukončení akce.

„Vzhledem k tomu, že se účastníci akce pohybovali v těsné blízkosti frekventované silnice I/35, přijali jsme potřebná bezpečnostní opatření a nejvyšší povolenou rychlost jsme v tomto úseku snížili z devadesáti na padesát kilometrů v hodině a částečně jsme uzavřeli pravý jízdní pruh ve směru na Liberec. Situace na místě si vyžádala i zpomalení provozu na železniční trati,“ popsala komplikace policejní mluvčí Ivana Baláková.

Podle ní byli technaři na místě bez povolení vlastníka pozemku – Lesů ČR. „Vzhledem k tomu, že technaři mohli vytvářet svým chováním rizikové situace pro ostatní účastníky silničního provozu a také proto, že akce probíhala bez povolení majitele pozemku, vyzvali policisté dnes krátce po deváté hodině ráno technaře, aby svoji party ukončili a místo opustili,“ dodala mluvčí.

Technaři poslechhli a akci ukončili. „Někteří řidiči motorových vozidel hned odjet nemohli, protože byli pod vlivem alkoholu nebo drog. Takové šoféry jsme samozřejmě do silničního provozu nepustili,“ řekla Baláková.

Těm, kteří v lese parkovali svá vozidla, hrozí za porušení lesního zákona ve správním řízení pokuta do výše padesáti tisíc korun. „Osoba, která na akci pouštěla ze sound systému techno hudbu, se bude v tétto souvislosti zodpovídat z přestupku proti veřejnému pořádku. Ten bude řešit Magistrát města Jablonce nad Nisou,“ uzavřela mluvčí.

Autoři | Foto Bezedný Frank

Štítky techno technoparty, Rychnov, Policie, Rychnov u Jablonce nad Nisou, Lesy České republiky, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Technaři se usadili na louce přímo u rychlostky. Policie akci ukončila  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.