Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Z ulic Liberce zmizelo dvacet tun odpadu. Do úklidu se zapojilo přes devět set lidí

Každý rok na jaře se Liberečáci zapojují do úklidu svého města. Také tentokrát se ho zúčastnilo asi devět stovek lidí, kteří nasbírali dvacet tun odpadu. Pozitivní je, že i když dobrovolníků je každý rok podobný počet, množství odpadu klesá a město je tak v lepším stavu. Letos se nasbíralo dvacet tun odpadků.

Na uklizené ploše o velikosti 60 hektarů účastníci nasbírali přes 500 pytlů odpadků, 60 pneumatik a 50 injekčních stříkaček. Množství nalezeného odpadu proti minulému roku výrazně kleslo. V loňském roce se celková hmotnost pohybovala okolo 43 tun, letos to bylo 20 tun.

„Jsem ráda, že občanům není lhostejné, jak jejich město vypadá a umějí přiložit ruku k dílu. Jsme tak schopni vyčistit město od mnoholetých černých skládek, které se nacházejí i na pozemcích, které městu nepatří,“ řekla náměstkyně primátora pro životní prostředí, veřejnou zeleň a cestovní ruch Karolína Hrbková.

V rámci akce Ukliďme Česko se konala také fotografická soutěž. Město její účastníky ocenilo na společném setkání na liberecké radnici.

Autoři | Foto archiv pořadatele

Štítky Ukliďme Česko, Liberec, akce, odpad, Česko, úklid

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z ulic Liberce zmizelo dvacet tun odpadu. Do úklidu se zapojilo přes devět set lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.