Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jak si na dovolené dobít baterky, 6 pravidel úspěšných manažerů

PR článek

„Na dovolenou pojedu až toho bude v práci méně. Potřebují mě. Stačí mi týden u moře, stejně mi stále někdo volá a těch mailů, raději si s sebou vezmu notebook … Poznáváte se?

Je řada lidí, kteří dovolenou odkládají na neurčito, nebo ji všelijak kouskují po dnech. Dovolená, ze které se vrátíme opravdu odpočatí a plní energie, by měla splňovat určité parametry. Jeden z nejžádanějších libereckých koučů Martin Šilar z NTI – consulting, s.r.o. doporučuje svým klientům dovolenou nepodceňovat. Proč? Na co se při plánování dovolené soustředit a čeho se naopak vyvarovat?

Nikdo není nepostradatelný

V Německu a dalších zemích Evropské Unie je celkem běžné vzít si dovolenou i na měsíc. Především je potřeba si uvědomit, že 21 dní dovolené by mělo být minimum. Bohužel řada manažerů i specialistů takto ještě nezačala přemýšlet. „Mnoho lidí trpí pocitem nepostradatelnosti a domnívají se, že když nebudou 3 týdny ve firmě, tak se firma zastaví. To je samozřejmě velký omyl. Je to otázka firemní kultury a osobního nastavení mysli,“ dodává Martin Šilar.

  • Dovolená by měla trvat alespoň 21 dní v kuse
  • Oznamte všem, že během dovolené nebudete k dispozici, protože opravdu nebudete
  • Zvolte si svého zástupce, který má vaši plnou důvěru a odjeďte hodně daleko
  • Nastavte si e-mailovou automatickou odpověď s kontaktem na vašeho zástupce
  • Notebook nechte doma, při výstupu na Čhogori ho nebudete potřebovat
  • Služební telefon zamkněte do šuplíku a klíč dejte manželce nebo dětem

Tělo i psychika jsou zatížené celoročním stresem. Než se dostanou zpět do rovnováhy a dokonalého uvolnění, musí projít třemi fázemi. Proto je nesmírně důležité dopřát si dostatek času. V první fázi odjedeme na dovolenou a nějakou dobu se v myšlenkách vracíme stále zpět. „Zařídil jsme opravdu všechno? Poslal dodavatel zboží včas?“ Z první fáze se přehoupneme do „dovolenkového módu“. Spíme déle a kvalitněji. Mysl se uvolní a přichází nápady. Zhruba uprostřed dovolené dochází konečně k hlubokému odpočinku a kýžené relaxaci, která funguje zároveň jako dlouhodobé uzdravování organismu i psychiky. V závěru dovolené se nezřídka kdy stane, že se opět začínáme do práce těšit. To je ideální stav, kterého potřebujeme dosáhnout a signál, že jsme si dobře odpočali a načerpali novou energii a získali tolik potřebný nadhled nad svou prací i životem.

Celý rozhovor si přečtěte na Blogu

Autoři

Štítky NTI consulting, dovolená, prázdniny, Evropská unie, Německo, K2

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak si na dovolené dobít baterky, 6 pravidel úspěšných manažerů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.