Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Do centra Liberce se vrací McDonald's. Novou pobočku otevírá ve Foru

Je to pět let, co z centra krajského města zmizela pobočka McDonald's. Nyní se ale fastfoodový řetězec vrací, jen místo Benešáku ho nově najdete v přízemí OC Forum. A už zítra, tedy ve čtvrtek 21. června, přivítá první zákazníky.

Řetězec chystá slavností otevření. Ve 14 hodin dorazí klaun Ronald a především pro děti je připravena celá řada atrakcí včetně pětiboje, soutěží a dalších herních aktivit.

McDonald's zmizel z centra města v polovině roku 2013. Sídlil na Benešáku v místě, kde dnes najdete restauraci La Piazza. Tehdy se ale řetězec pobočku rozhodl uzavřít. Restaurace a ani lokalita v té době neodpovídala současným standardům a strategii společnosti, která mířila na výpadovku města a k OC Nisa v té době přidala nově Globus.

Situace se ale změnila, McDonald's se vrací a v Liberci bude mít celkem tři pobočky. „Nová restaurace je z podnikatelského hlediska dobrá obchodní příležitost, ale zároveň je také možností pro kariérní růst jak stávajících zaměstnanců, tak nových uchazečů o práci. Díky poloze nové restaurace v centru města bude dobrá dostupnost pro všechny,“ řekl provozovatel pobočky Radek Janalík, který má pod sebou všechny tři liberecké restaurace.

Na českém trhu jde o největšího provozovatele restaurací rychlého občerstvení u nás. Pod touto značkou v tuzemsku bylo v lednu 2015 provozováno 95 restaurací ve velkých městech, u dálnic a v obchodních centrech. V Česku je 76 procent restaurací provozováno franšízanty. Zhruba třetina všech restaurací je v Praze.

Autoři | Foto

Štítky McDonald's, Liberec, pobočka, fastfood, OC Forum, restaurace, La Piazza, Lužická Nisa, Česko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do centra Liberce se vrací McDonald's. Novou pobočku otevírá ve Foru  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.