Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na Uran je potřeba 150 milionů. O osudu zdevastované budovy ale rozhodne až nové vedení města

Co bude s Uranem? Dům, ve kterém sídlí městská policie a také některá oddělení magistrátu je v havarijním stavu a téměř neustále vyžaduje havarijní opravy. Náklady na celkovou rekonstrukci si ale podle stavebně technického průzkumu vyžádají astronomických 150 milionů korun, přitom původní odhad počítal zhruba s poloviční částkou. Co tedy s budovou? Na tom se koaliční partneři neshodnou.

Primátor chtěl do voleb stihnout nechat vypracovat studii, která by zpřesnila náklady na rekonstrukci a posoudila případnou novou přístavbu budovy. „Noví zastupitelé by se pak mohli rozhodnout, jak s budovou dál. Takhle se čtyři měsíce nebude dít nic a nová garnitura si ji stejně nechá zpracovat,“ vysvětlil Tibor Batthyány.

Stav budovy je v dezolátním stavu, jen za poslední dva týdny v ní byly dvě havárie kanalizace a stoupaček.

Primátor byl ale v radě města přehlasován a studie tedy nevznikne. „Vedení města mělo učinit strategické rozhodnutí, zda přístavbou vytvořit prostor pro nastěhování dalších až 100 úředníků. To by celý projekt dostalo odhadem do říše investice za 250 milionů korun,“ řekl ekonomický náměstek primátora Jan Korytář.

O rekonstrukci budovy se mluví roky, její stav se přitom nadále zhoršuje. Město má budovu ve svém vlastnictví od roku 2005 a sídlí v něm 180 úředníků.

Zástupci města také mluví o tom, že by se budova vrátila státu, radnice by se ale musela vypořádat s podmínkou, která je ve smlouvě o převedení majetku. A to zřejmě nebude tak jednoduché.

Autoři | Foto

Štítky radnice, Tibor Batthyány, Jan Korytář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Uran je potřeba 150 milionů. O osudu zdevastované budovy ale rozhodne až nové vedení města  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.