Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Libereckou ZOO opouští dva malí bílí tygři. Míří do Francie

Koťata bílých tygrů se stěhují do nového domova. Ten tygří dvojčata najdou v Zoologické zahradě Pont Scorff v západní Francii. Speciální zásilka vyrazila z Liberce dnes ráno.

Mláďata bílých tygrů musí zoo pod Ještědem opustit především z chovatelských, ale i kapacitních důvodů. Tygři jsou na rozdíl od lvů samotářská zvířata, a i ve volné přírodě se setkávají pouze po dobu rozmnožování.

„Z tohoto důvodu nebylo možné chovat obě tygřata, která už dosahují pohlavní dospělosti, společně v jedné expozici. Abychom mohli pokračovat v chovu zvířat v Pavilonu šelem, rozhodli jsme se tygří koťata deponovat v jiné zoologické zahradě a prostory uvolnit pro případná další mláďata," vysvětlil Luboš Melichar, hlavní zoolog Zoo Liberec.

Příprava na transport trvala jen asi hodinu. „Nejdříve byli oba tygří jedinci uspáni narkotizační šipkou a následně prohlédnuti, zváženi a za pomoci několika ošetřovatelů naloženi do transportních beden,“ řekla mluvčí zahrady Barbara Tesařová.

V ZOO tak nadále zůstávají dva tygři - samice Surya Bára a samec Paris.

Autoři | Foto ZOO Liberec

Štítky ZOO Liberec, bílí tygři, transport, zoologická zahrada, tygr, Francie, Zoologická zahrada Liberec, Liberec, Ještěd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libereckou ZOO opouští dva malí bílí tygři. Míří do Francie  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.