Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

FOTO: Myší trus a nepořádek. Veterináři zavřeli asijské bistro v Géčku

Veterináři uzavřeli fast food v nákupním centru Géčko v Liberci specializovaný na asijskou kuchyni. Při kontrole objevili větší množství myšího trusu a nečistot. Provozovatel nyní musí dát vše do pořádku, jinak mu hrozí deset milionů pokuta.

Veterináři závažné problémy s dodržováním hygienických pravidel zjistili při kontrole vietnamského fast foodu v pátek 29. června. „Inspektoři objevili na zařízeních, podlaze i v těžko přístupných místech větší množství myšího trusu a nečistot, což pochopitelně odporuje hygienickým náležitostem, které musí takováto provozovna striktně splňovat," uvedl mluvčí Státní veterinární správy Petr Vorlíček.

Na místě veterináři kvůli pochybením zajistili 12 kilogramů rozmraženého drůbežího masa a deset kilogramů rozmražených kachen. „Tyto živočišné produkty budou neškodně odstraněné v asanační podniku na náklady kontrolovaného," řekl mluvčí inspekce.

Provozovateli rychlého občerstvení byla podle něj nařízena deratizace, úklid a sanitace provozovny. „Za uvedené prohřešky hrozí kontrolovanému pokuta ve výši až deset milionů korun," dodal.

Provozovatel fast foodu má prostory v nákupním centru pronajaté a na odstranění zjištěných pochybení pracuje. „Přistupuje k tomu aktivně," uvedl zástupce nákupního centra Roman Šebl.

Nájemce mu také řekl, že deratizaci i před nálezem myšího trusu prováděl v intervalech, jak stanovují předpisy.

V Liberci nechali veterináři kvůli myšímu trusu a dalšímu nepořádku letos v únoru dočasně uzavřít také výrobnu masných produktů v liberecké čtvrti Ruprechtice. Myší trus a další výrobně technologické závady byly loni na podzim důvodem k uzavření výrobny kebabu v Dolní Suché u Hrádku nad Nisou na Liberecku. Zároveň tehdy veterináři nařídila likvidaci 848 kilogramů rozpracované suroviny.

Autoři | Foto Státní veterinární správa

Štítky Géčko, bistro, nepořádek, myší trus, G.cz, rychlé občerstvení, obchodní centrum, Liberec, veterinární lékař, Státní veterinární správa České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Myší trus a nepořádek. Veterináři zavřeli asijské bistro v Géčku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.