Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Město prodalo věci ze ztrát a nálezů. Všechny koupil jeden zájemce za stovku

Zhruba padesát věcí nalezených a odevzdaných městu v roce 2014 se rozhodla radnice prodat. Spací pytle, fotoaparát nebo zlatý prsten si odnesl jediný člověk, který obálkovou metodou nabídl nejvíce peněz. A částka? Všechno si odnesl za 100 korun.

Nalezené věci, o které se majitelé během tří let nepřihlásí, přechází do vlastnictví města.

Na magistrátu je zřízena komise, která posuzuje využitelnost nalezených věcí, a která zároveň rozhodne o jejich dalším osudu. Komise vybrala k odkupu některé zachovalé věci zájemcům z řad občanů.

„Inspirovali jsme se v Praze, která také tímto způsobem nevyzvednuté, nalezené věci likviduje. V Liberci je to poprvé. Do účinnosti změn daných občanským zákoníkem jsme použitelné věci, o které se nikdo nepřihlásil a staly se tak majetkem města, dávali na charitu,“ vysvětlila Jitka Štíchová, vedoucí odboru správního a živnostenského.

Prodej všech věcí se konal koncem června a lidé mohli získat cyklistickou helmu, dva stany, spací pytle, kšiltovky, deštníky, herní konzoli, kolečkové brusle, sekačku na trávu, softshellové bundy, rukavice, kabelky anebo i zlatý prsten a fotoaparát.

„Prodej se uskutečnil formou takzvané „obálkové metody“, kdy je kupující vybrán podle jediného kritéria, a tím je nejvyšší nabídnutá cena za celý soubor věcí. Prodává se tedy tak celý soubor předmětů, nikoliv jednotlivé nalezené věci,“ dodala Štíchová.

Celý soubor věcí tak získal jediný člověk, který za ně nabídl celých 100 korun.

Město na příští rok chystá další prodej, tentokrát věcí z roku 2015.

Autoři | Foto MML

Štítky Ztráty a nálezy, Liberec, radnice, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město prodalo věci ze ztrát a nálezů. Všechny koupil jeden zájemce za stovku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.