Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Počasí v červenci? Tropy nečekejte, bude příjemně

Zbytek července a začátek srpna zřejmě tropický nebude, přestože se v posledních dnech rtuť nad tropickou třicítku krátce dostala. Vyplývá to z měsíčního výhledu počasí, který byl zveřejněn Českým hydrometeorologickým ústavem (ČHMÚ). Průměr nejvyšších denních teplot bude v příštích čtyřech týdnech kolem 23 až 25 stupňů. Příští týden se rtuť může podle krátkodobé předpovědi dostat ke 29 stupňům.

Ve čtvrtek se v Česku objevily tropické teploty, například v Průhonicích a Husinci-Řeži ve středních Čechách bylo naměřeno 34,3 stupně Celsia. I tyto teploty však zaostaly o několik stupňů za rekordy pro daný den z předchozích let. A v dalších dnech již meteorologové neočekávají, že se rtuť vyšplhá nad třicítku. Po celý příští týden se mají objevovat přeháňky, a denní teploty mohou dokonce ve středu spadnout pod 20 stupňů. Nejvyšší teploty očekává ČHMÚ v závěru týdne, a to mezi 24 a 29 stupni.

Ani další tři týdny pravděpodobně nepřinesou velká vedra. Podle měsíčního výhledu ČHMÚ nebudou teploty nadprůměrné. Týdenní průměry nejvyšších denních teplot budou od poloviny července do začátku srpna postupně mírně klesat – od přibližně 25 stupňů v týdnu mezi 16. a 22. červencem po 23 stupňů v týdnu mezi 30. červencem a 5. srpnem.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky léto, červenec, počasí, tropy, Český hydrometeorologický ústav, Česko, Středočeský kraj, Průhonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počasí v červenci? Tropy nečekejte, bude příjemně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.