Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Kvalita vody je na většině koupališť v Libereckém kraji výborná

Většina přírodních koupališť, přehrad a jezer v Libereckém kraji má nadále čistou vodu. Zhoršená kvalita je na šesti ze zhruba 35 sledovaných vodních ploch, vyplývá z údajů na webu Krajské hygienické stanice v Liberci.

Hygienici rozlišují pět stupňů kvality vody. Jednička značí nejkvalitnější vodu, pětka znamená zákaz koupání. Mírně zhoršená je na Hamerském jezeře v Podještědí a koupalištích v Sedmihorkách v Českém ráji, Nedamově u Dubé na Českolipsku a Novém Městě pod Smrkem na Liberecku.

Zhoršenou kvalitu vody na těchto místech signalizuje nejčastěji snížená průhlednost, riziko zdravotních obtíží je ale podle hygieniků malé. Lidem doporučují, aby se po koupání osprchovali.

Na stupni tři jsou od začátku sezony dvě vodní plochy. Za zhoršenou kvalitou v Máchově jezeře jsou sinice a u přírodního koupaliště v Chrastavě u Liberce kolísavá kvalita přítoku.

Zdravotní problémy mohou mít zejména citliví jedinci, tedy těhotné ženy, alergici či děti. I pro tato dvě místa platí doporučení od hygieniků, aby se lidé po koupání pokaždé osprchovali.

Autoři | Foto

Štítky koupání, koupaliště, voda, Liberecký kraj, Liberec, Krajská hygienická stanice, okres Česká Lípa, Dubá, Nové Město pod Smrkem, Český ráj, Sedmihorky, Nedamov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvalita vody je na většině koupališť v Libereckém kraji výborná  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.