Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Na Svijanských slavnostech se vypilo 63 tisíc piv. Každý návštěvník jich měl v průměru šest

Devětadvacáté slavnosti svijanského piva si nenechalo ujít téměř devět a půl tisíce návštěvníků, každý z nich si tak poradil v průměru s 3,3 litru některého ze čtrnácti svijanských piv. Na akci vystoupilo přes dvacet interpretů včetně Walda gangu, UDG nebo Jitky Zelenkové.

Pivo teklo ze 160 píp. „Letos jsme žíznivým návštěvníkům nabídli o dvě piva více než loni. Vedle novinky v našem sortimentu – nefiltrovaného Svijanského Mázu – to byla naprosto unikátní Svijanská Dvacítka s 20 % extraktu původní mladiny. Pivo jsme uvařili výhradně pro letošní oslavu dvaceti let samostatnosti pivovaru,“ řekl Roman Havlík, ředitel Pivovaru Svijany.

Celkem se pak vypilo 63 tisíc piv. „Věděli jsme, že překonat loňskou úroveň nebude díky lepšímu počasí příliš těžké, ale celková výtoč nás přece jen velmi příjemně překvapila. Je prostě vidět, že léto, zábava a naše pivo jdou skvěle k sobě. A vůbec nejdůležitější je, že se všichni při hudební produkci na třech pódiích opět královsky bavili,“ dodal.

Během slavností si návštěvníci mohli poslechnout řadu českých kapel a interpretů. „Program se ve spolupráci s  Pivovarem Svijany tradičně snažíme stavět tak, aby byl žánrově co nejpestřejší. Myslím, že z tohoto hlediska to byl i letos dobře zvolený mix a že se nám podařilo dostát našemu slibu, že si na Slavnostech skutečně každý z rodiny najde to své,“ uvedla starostka Svijanského Újezdu Petra Bursová.

Příští, třicátý ročník Slavností svijanského piva se ve Svijanském Újezdě uskuteční 13. července 2019. „Z hlavních tváří, které jsme pro jubilejní třicáté Slavnosti svijanského piva předběžně potvrdili, mohu zatím jmenovat třeba skupinu Jelen nebo zpěvačku Janu Kirschner. Ostatní si necháváme jako překvapení, rozhodně však kulaté narozeniny Slavností oslavíme, jak se patří,“ dodala.

Autoři | Foto Pivovar Svijany

Štítky Svijany, Svijanské slavnosti, pivo, slavnost, Jitka Zelenková, Pivovar Svijany, Roman Havlík, Jana Kirschner

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Na Svijanských slavnostech se vypilo 63 tisíc piv. Každý návštěvník jich měl v průměru šest  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.