Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Minidokument Highjump: Prostě se rozběhni a skoč

PR článek

Cliffdivingové závody Desperados Highjump slaví letos devatenácté výročí svého založení. Letní akce, již založila parta kamarádů, které bavilo skákat do vody v hřiměždickém lomu u Příbrami, se zapsala na mapu důležitých nejen evropských, ale i světových závodů tohoto atraktivní sportu.

Na začátku šlo o souboje lokálních hrdinů, dokazování toho, kdo dokáže skočit lepší skok, kdo udělá největší show a kdo bude mít největší aplaus. Jaká byla cesta zakladatelů akce? Kdy nastal zlom, po němž se Highjump stal vyhledávanou akcí? Co znamená Highjump pro závodníky? To se dozvíte v minidokumentu Prostě se rozběhni a skoč. 

„Chtěli jsme vědět, kdo z okolí skočí nejlepší skok," říká Tomáš Kučera, Highjump Táta.

Z akce pro padesát lidí se stal fenomén, který nemá obdobu. Událost, která se brání označení festival, protože nabízí mnohem víc, než jen "pouze" hudební produkci na několika podiích. Dnes se do lomu ve středních Čechách každoročně sjíždí skokanská elita z celého světa. Skokani si akci doporučují navzájem, mluví o atmosféře, kterou jiné závody ve světě nemají.

„Už od začátku jsem věděl, že se v tom lomu dá udělat velká show," dodává Petr Vančura, Highjump Máma.

Hlavním program Desperados Highjump je podívaná na odvážné skoky z výšky až 30 metrů. Celé dva dny ovšem na návštěvníky čeká program nabitý adrenalinem a hudbou. Flyboard, letecká show, slackline, parkour, bmx, skateboarding, freestyle motokros a mnoho dalšího. To všechno během doby konání Highjumpu v lomu v Hřiměždicích proběhlo.

„Highjump vznikl kvůli propagaci cliffdivingu," uzavírá Tomáš Jechy Jechort, Lokal hero.

Od roku 2014 se hlavním parťákem Highjumpu stalo pivo vyostřené tequilou: Desperados. I díky tomuto spojení může na akci probíhat skokanská show světových kvalit, na podiích hrát hudba předních českých i zahraničních interpretů, zkrátka tak může vzniknout akce, o které se mluví nejen v Česku, ale i v zahraničí.

Štítky Highjump, cliffdiving, desperados, Hřiměždice, Příbram, Tomáš Kučera, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Minidokument Highjump: Prostě se rozběhni a skoč  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.