Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Koláč přišel o značku Regionální potravina Libereckého kraje. Místní suroviny měl jen sezónně

Celozrnný koláč se sezónním ovocem od společnosti Cooc Food, který peče Koláčkova pekárna v Janově nad Nisou, přišel o značku Regionální potravina Libereckého kraje. Pekárna totiž na jeho výrobu používala české suroviny jen sezónně, jinak je nahrazovala surovinami z jiných zemí.

Značka Regionální potravina je prestižní ocenění, které si zaslouží jen kvalitní potravinářské a zemědělské výrobky. Základní podmínkou pro její získání je, že podíl místních surovin potřebných k výrobě daného výrobku tvoří minimálně 70 procent a hlavní surovina přitom musí být stoprocentně tuzemského původu,“ vysvětlila Vladimíra Nováková, mluvčí Státního zemědělského intervenčního fondu, která značku spravuje.

A právě tuto podmínku podle ní koláč nesplňuje. České suroviny totiž používá jen sezónně, jinak je nahrazuje ze zahraničí.

„Pokud zjistíme jakoukoli nesrovnalost, okamžitě situaci řešíme. V případě závažného pochybení se značka odebírá a informujeme veřejnost. Chtěli bychom spotřebitele ujistit, že na kontrolu oceněných výrobků klademe velký důraz,“ dodala mluvčí.

Celozrnný koláč se sezónním ovocem získal značku Regionální potravina Libereckého kraje v roce 2016.

Autoři | Foto Regionální potravina LK

Štítky koláč, Koláček, regionální potravina, anketa, jídlo, Liberecký kraj, Janov nad Nisou, Státní zemědělský intervenční fond

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koláč přišel o značku Regionální potravina Libereckého kraje. Místní suroviny měl jen sezónně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.