Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Opravená vana Lesáku propouští vodu a musí se opravit. Město bude na koupaliště dovážet vodu

Lesní koupaliště bude muset být po sezóně vypuštěno. Důvodem je nekvalitně provedená oprava vany, kvůli které voda prosakuje. Ve spojení se suchým počasím vody v koupališti každý den o několik centimetrů ubude. Rada města v úterý schválila, že se voda do Lesáku bude dopouštět cisternami.

„Jsou tam netěsnosti, připravujeme reklamaci na spáry, jak jsou udělány. Firma to neodevzdala tak, jak má,“ řekl ekonomický náměstek primátora Jan Korytář.

Podle něj se tak voda z koupaliště bude muset po sezoně vypustit a netěsnosti opravit. „Je naše chyba, že jsme si to dostatečně nepohlídali,“ přiznal.

Podle Korytáře ale rada města na svém úterním jednání schválila 300 tisíc korun na doplňování vody do koupaliště cisternami. Náměstek argumentuje tím, že město na jednání podpořilo stejnou částkou také jednorázový běžecký závod Nature Run pro dva a půl tisíce lidí.

„Pokud je vůle podpořit jednodenní běžecké závody pro dva a půl tisíce lidí, proč bychom zároveň nemohli podpořit rekreaci našich vlastních obyvatel,“ řekl Korytář.

Dovážení vody do koupaliště schválili radní za Změnu a také Ivan Langr, který ohlásil kandidaturu za Starosty. Proti byli radní zvolení za ANO v čele s primátorem.

Autoři | Foto

Štítky Lesní koupaliště, koupaliště, Liberec, Lesák, cisterny, oprava, vana, Jan Korytář, Ivan Langer, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravená vana Lesáku propouští vodu a musí se opravit. Město bude na koupaliště dovážet vodu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.