Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jak přiblížit 21. srpen 1968 dětem? Mobilní hra hráče přenese o půlstoletí zpět

V Liberci se můžete přenést o padesát let zpět do 21. srpna 1968. Tedy převede vás tam nová mobilní hra vhodná pro rodiny s dětmi. Na dvou a půl kilometrové procházce se dozvíte, jak probíhal srpen 1968 ve městě pod Ještědem.

Na misi nazvané Liberecká okupace se hráč ocitne v ranních hodinách jednoho z nejsmutnějších dnů české historie po boku Václava Havla, který je zrovna na návštěvě u přátel ve městě pod Ještědem a stane se jedním z lidí, kteří zajišťují nezávislé rozhlasové vysílání.

Hráči se tak projdou po Liberci, hra je vhodná pro rodiny s dětmi od šesti let. „Kouzlo hry je v tom, že spojuje reálné historické skutečnosti s promyšlenou herní linkou, kdy hledáte ve městě různé indicie, a plníte tak úkoly pro historickou postavu, která vás provází. Díky tomu hra pobaví děti i dospělé,“ řekl spoluautor hry Dalibor Naar ze společnosti Tripeduca.

Hra se odehrává v prostoru města a hráč potřebuje chytrý telefon s aplikací Skryté příběhy, kterou si zdarma stáhne v obchodech s aplikacemi pro operační systémy Android či iOS. V rodinném týmu či partě stačí mít jeden chytrý telefon s dostatečně nabitou baterií.

Herní trasa vznikla díky grantu Ministerstva kultury s podporou města Liberec. „Geolokační hry se v současnosti těší velké popularitě a tak věříme, že tento typ aktivity uvítají obyvatelé, ale i návštěvníci města. Hra spojuje audiodrama inspirované historií a procházku reprezentativní částí města. To přesně zapadá do toho, jak bychom chtěli Liberec prezentovat,“ uvedl David Pastva, vedoucí odboru cestovního ruchu, kultury a sportu.

Autoři | Foto MML

Štítky Liberecká okupace, Liberec, srpen 1968, skryté příběhy, Ještěd, Invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa, mobilní hra, Václav Havel, Android

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak přiblížit 21. srpen 1968 dětem? Mobilní hra hráče přenese o půlstoletí zpět  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.