Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zemřel Jiří Bergr. Život automobilového závodníka změnila těžká havárie

Patřil k velkým libereckým osobnostem. Kdo by neznal Jiřího Bergra, bývalého automobilového závodníka. Velký fanoušek libereckého sportu zemřel v sobotu ve věku dvaaosmdesáti let. Poslední rozloučení proběhne v úterý v 11 hodin v ruprechtickém kostele sv. Antonína.

Jiří Bergr byl známý jako talentovaný automobilový závodník. Na svém kontě měl například vítězství v Rallye Liberec 1974. Jenže závodění se mu stalo osudným. V roce 1978 měl na závodech ve Zvolenu těžkou nehodu, po které zůstal upoutaný na invalidní vozík.

Na život a sport ale nezanevřel. Pracoval jako geodet, podepsaný je třeba pod R10 z Liberce do Turnova. Nadále se ale věnoval sportu, jako jeho velký podporovatel a fanoušek. Kdo z návštěvníků Slovanu by neznal zaparkované auto těsně u hřiště. A v něm, ano, Jiří Bergr.

Dlouhá léta také působil v Autoklubu České republiky, byl předsedou Výboru zdravotně postižených motoristů, podílel se také na vzniku a pořádání Mezinárodního mistrovství republiky automobilových závodů handicapovaných motoristů.

Autoři | Foto Město Liberec/Jan Král

Štítky Jiří Bergr, závodník, rallye, úraz, nehoda, úmrtí, Liberec, automobilové závody, sport, Autoklub České republiky, havárie, Zvolen, Turnov, Dálnice D10

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřel Jiří Bergr. Život automobilového závodníka změnila těžká havárie  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.