Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Úpravy v centru Liberce. Prořezané stromy i nové odpadkové koše

K několika úpravám došlo v minulých dnech v centru města na Fügnerově ulici. Město nechalo prořezat a upravit stromy, pod kterými se skoro nedalo projít. Nově natřené jsou lavičky, které už nevypadaly moc dobře.

„Stromy byly vyvětveny, tedy nyní je koruna stromu výše, než bývala dříve, aby se dalo pod dřevinami lépe procházet,“ řekla mluvčí magistrátu Jana Kodymová. Podle ní také byly prosvětleny a odlehčeny koruny. „Tyto zásahy na listnatých dřevinách jsou dalším krokem ke zlepšení tohoto hojně využívaného veřejného prostoru,“ dodala.

Od Fügnerky přes Soukenné náměstí až po Jánskou ulici jsou také nové odpadkové koše. „Dále došlo k obnově nátěru dřevěných částí stávajících laviček, které již začaly vykazovat mírné opotřebení,“ uvedla mluvčí.

Další úpravy zeleně pa proběhly od terminálu směrem na druhou stranu na Perštýn. Zmizely dva smrky a částečně se tak otevřel pohled ke keramickým želvám. Zbylé tři smrky pak budou ještě prořezány.

Podle mluvčí se lidé často ptají, proč byly odstraněny habry, které rostly po stranách terminálu. „Tyto dřeviny bohužel nepřežily letošní suché léto a uhynuly. S pracovníky DPMLJ byla dohodnuta nová výsadba, která bude realizována v podzimních měsících, protože tyto dvě dřeviny zde citelně chybí,“ vysvětlila Kodymová.

Odbor ekologie a veřejného prostoru pracoval i na dalších místech města. Ošetřený byl celý par Clam Gallsů naproti Zlatému Lvu a upravovalo se i na náměstí Českých bratří, kde se budou v období vegetačního klidu ještě kácet topoly.

Zásahem prošly také sakury na Zhořelecké ulici nebo památkově chráněná takzvaná židovská lípa za krajskou knihovnou.

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky dřeviny, stromy, prořez, Liberec, Fügnerově, dřevina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úpravy v centru Liberce. Prořezané stromy i nové odpadkové koše  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.