Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zemřel docent Jiří Mrázek. Na liberecké univerzitě působil 43 let

Ve věku nedožitých 79 let zemřel dlouholetý učitel liberecké Technické univerzity docent Jiří Mrázek. Učil celé generace strojařů, převážnou část strávil na katedře textilních a jednoúčelových strojů strávil. Poslední rozloučení se koná dnes od 11 hodin v ruprechtickém kostele sv. Antonína Paduánského.

Docent Mrázek na liberecké univerzitě studoval a absolvoval ji v roce 1968. Hned poté na škole zůstal a stal se asistentem na katedře mechaniky, pružnosti a pevnosti, kde se zabýval technickou mechanikou.

Jiří Mrázek značnou část svého života věnoval výchově mladé technické generace. Byl školitelem doktorandů, úspěšně a bezpečně dovedl řadu studentů k úspěšnému ukončení studia.

Věnoval se také vědecké činnosti. Výsledky publikoval ve více než 140 publikacích v časopisech a na konferencích. Je autorem nebo spoluautorem 9 patentů. Významná byla jeho spolupráce s průmyslem, za kterou se dostalo docentu Mrázkovi řady ocenění děkana i rektora Technické univerzity v Liberci.

Autoři | Foto Technická univerzita

Štítky Jiří Mrázek, Technická univerzita, pohřeb, úmrtí, docent, Antonín z Padovy, Technická univerzita v Liberci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřel docent Jiří Mrázek. Na liberecké univerzitě působil 43 let  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.