Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Areál elektrotechnických dílen v Kateřinkách má nového majitele. Kraj ho prodal

Za necelých 6,2 milionu korun prodal Liberecký kraj areál bývalých elektrotechnických dílen, které patřily ke škole v libereckých Kateřinkách. Samotná škola už pro ně neměla využití, to nenašel ani kraj a tak dílny raději prodal.

Dílny škola nepoužívala už od roku 2015, pouze je udržovala. „Napomohl tomu úbytek žáků se zájmem o technické vzdělávání i další rozvojové plány školy. Liberecký kraj, jako její zřizovatel, proto nepotřebné nemovitosti nabídl v roce 2017 k prodeji,“ řekla statutární náměstkyně hejtmana pro řízení ekonomiky, správy majetku a informatiky Jitka Volfová.

Prodej probíhal přes otevřené výběrové řízení. Nový majitel objekt využívá od srpna a zaplatil 6 180 000 korun. Dílny by v něm měly být i nadále.

Součástí areálu je i vodní elektrárna, díky které lze velkou část dílen vytápět. Dokončení prodeje letos na jaře zkomplikovala zborcená zeď náhonu k vodní elektrárně. Nevydržela nápor mrazů a sesunula k zemi, což celý proces prodeje prodloužilo.

„K celé pojistné události kraj přistupoval s veškerou odpovědností vlastníka. S novým majitelem jsme byli v kontaktu a hledali co nejjednodušší způsob, jak se s nečekaným problémem vypořádat,“ dodala Volfová.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky Kateřinky, dílny, Liberecký kraj, prodej, dílna, Jitka Volfová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Areál elektrotechnických dílen v Kateřinkách má nového majitele. Kraj ho prodal  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.