Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jan Šolc se stane čestným občanem Liberce. Ocenění dostane za boj za demokracii a lidská práva

Jednou z nejvýraznějších osobností města pod Ještědem je Jan Šolc. Bývalý vysokoškolský učitel a československý politik získá čestné občanství za mimořádné zásluhy o rozvoj města v oblasti demokracie a lidských práv. Ke slavnostnímu aktu dojde v úterý na radnici.

Slavnostního aktu Zastupitelstva města Liberce se zúčastní představitelé vedení města, zastupitelé a radní Liberce, a také nejbližší členové rodiny a přátel. Akce se koná v úterý 18. září od 17 hodin v obřadní síni liberecké radnice.

Jan Šolc (* 1938)

Občanský aktivista, bývalý vysokoškolský učitel a československý politik, po sametové revoluci poslanec Sněmovny národů Federálního shromáždění za Občanské fórum, později za Občanské hnutí, spoluzakladatel Etického fóra České republiky, v 90. letech pracovník Kanceláře prezidenta republiky Václava Havla. Patřil do úzkého okruhu lidí, kteří prezidenta Václava Havla doprovázeli na různé události a byli mu k dispozici 24 hodin denně. V roce 1992 působil v parlamentu národů NATO. Do února 2014 externě vyučoval etiku a rétoriku na Technické univerzitě v Liberci. Jan Šolc je mj. laureátem ocenění Osobnost Libereckého kraje (2011), udělované za celoživotní práci a dílo. 

Autoři | Foto Jiřina Koulová

Štítky Jan Šolc, Liberec, čestný občan, radnice, Ještěd, Václav Havel, Sametová revoluce, Sněmovna národů Federálního shromáždění, Občanské fórum, Občanské hnutí, Kancelář prezidenta republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Šolc se stane čestným občanem Liberce. Ocenění dostane za boj za demokracii a lidská práva  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.