Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Přijďte si užít Oktoberfest do libereckého Šnytu. Čepovat se bude také německý Paulaner

PR článek

Milujete pivo a přáli jste si alespoň jednou navštívit mnichovský pivní festival Oktoberfest? Tak právě pro vás je připravena liberecká verze této populární akce. Přijďte 26. září v 18 hodin na naražení prvního sudu do restaurace Šnyt.

Roku 1810 se konala svatba korunního prince Ludvíka Bavorského s Terezou Sasko-Hildburghausenskou a protože byl princ šťastný, pozval na oslavu, která se konala 12. až 17. října, celý dvůr i celé město, a tak vznikl Oktoberfest. Přestože byla slavnost během let posunuta na září kvůli lepšímu počasí, je historicky dáno, že Oktoberfest končí první říjnový víkend.

Největší pivní festival světa

Oktoberfest je známý jako Největší pivní festival světa. Probíhá v Mnichově na Tereziánské louce o rozloze čtyřiašedesáti akrů. V roce 2013 festival navštívilo více jak šest a půl milionu lidí a vytočilo se přibližně sedm milionů litrů piva.

Oktoberfestu se může každoročně účastnit pouze šest vybraných pivovarů a jedním z nich je Paulaner, jehož pivo vám bude letos poprvé nabídnuto v Liberci. Paulaner Oktoberfest bier je spodně kvašený březňák původem z Horního Bavorska a s obsahem alkoholu 6 %.

Bílé ponožky a kraťasy

Lahodné pivo s plným buketem a sladce kořeněným nádechem dodávaného z jantarově červeného sladu si můžete vychutnat ve dnech od 26. září, kdy dojde k naražení prvního sudu v 18 hodin, do 29. září v restauraci Šnyt, jež se nachází v Sokolské ulici. Chybět nebudou ani piva z pivovaru Lobkowicz. Těšit se také můžete na bílé ponožky na nohou, kraťasy s padacím mostem nebo na bavorské tralaláky. Nebude dokonce chybět ani něco typického k snědku.

Pokud jste tedy milovníky piva, nebo jen toužíte zažít Oktoberfest v tak trochu jiném provedení, přijďte na tuto akci, kde o vás bude skvěle postaráno. 

Foto Miloš Kasal

Štítky šnyt, restaurace, Oktoberfest, festival, pivo, Ludvík Bavorský, Mnichov, slavnost, Pivovary Lobkowicz, sud

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přijďte si užít Oktoberfest do libereckého Šnytu. Čepovat se bude také německý Paulaner  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.