Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ženou regionu za Liberecký kraj se stala učitelka a politička Eva Rydval

Vítězkou 9. ročníku prestižního ocenění Žena regionu se v Libereckém kraji stala Eva Rydval, ředitelka mateřské školy a zastupitelka obce Rádlo. V hlasování veřejnosti obdržela nejvíce hlasů, a to v konkurenci dalších devíti nominovaných aktivních žen kraje.

Slavnostní předání ceny Žena regionu liberecké vítězce se uskutečnilo ve středu 19. září 2018 od 18 hodin v kavárně Art Café v budově Oblastní galerie Liberec – Lázně.  Ocenění Evě Rydval předaly za Liberecký kraj dvě dámy, statutární náměstkyně hejtmana Jitka Volfová a radní Radka Loučková Kotasová.

Regionální vítězka postoupila do národního kola, kde vítězí ta z krajských vítězek, která v hlasování veřejnosti obdržela absolutně nejvyšší počet hlasů. Vyhlášení celostátní vítězky se bude konat 25. října 2018 v Senátu Parlamentu ČR.

Je mi velkou ctí zapojit se v letošním roce do veřejně prospěšné soutěže Žena regionu, a pomoci tak vyjádřit uznání ženám, které dokážou svým aktivním přístupem motivovat ostatní. Eva Rydval připravuje pro své spoluobčany řadu příležitostí k setkávání, komunikaci, rozvíjení sociálního soucitu, čímž vytváří dnes tolik potřebnou komunitní pospolitost, která je právě dnes ve světě, ve kterém je tolik věcí, jež lidi rozdělují, pro společnost důležitá a uzdravující. Její entuziasmus je pro mne osobně inspirací,“ uvedla Radka Loučková Kotasová, radní Libereckého kraje v oblasti řízení rezortu hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a územního plánování.

Eva Rydval pracuje jako ředitelka a učitelka mateřské školy a zastupitelka obce Rádlo. Díky jejímu nadšení vznikla v Rádle řada pravidelných akcí: Zpívá celé Rádlo, Rádlo má talenty, Běhá celé Rádlo, Vítání občánků, Příjezd sv. Martina, Rádelský advent, Vánoční koncert SPS Janáček nebo Půlnoční. Na akcích se podílí jako autorka, organizátorka, režisérka, choreografka, konferenciérka i účinkující. Je také dlouholetou členkou SPS Janáček, kde nejen zpívá, ale koncerty i moderuje, a to doma i v zahraničí (v němčině, angličtině).

Akce „Běhá celé Rádlo“ se stala díky Evě akcí charitativní, kdy je výtěžek rozdělen mezi nadaci Paraple a např. Hospic sv. Zdislavy nebo děti postižené cystickou fibrózou. Akce Zpívá celé Rádlo je sestavena z písní autorské dvojice Svěrák - Uhlíř, kam se díky Evě přijel opakovaně pobavit i sám Jaroslav Uhlíř. V soutěži Vesnice roku získala obec Rádlo v roce 2013 Bílou stuhu za činnost mládeže a v roce 2014 se stala vítězem v Libereckém kraji. I k těmto úspěchům přispěly nemalou měrou i výše uvedené akce.

Tisková zpráva | Foto Liberecký kraj

Štítky žena regionu, Liberecký kraj, Eva Rydval, Rádlo, Radka Loučková Kotasová, Jitka Volfová, Jaroslav Uhlíř, Senát Parlamentu ČR, Liberec, advent

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ženou regionu za Liberecký kraj se stala učitelka a politička Eva Rydval  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.