Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kunratičtí dobrovolníci soutěží v anketě Dobrovolní hasiči roku s pochoďákem pro děti i dospělé

Kunratická stopa. To je název akce, která se v malé vesničce nedaleko Frýdlantu koná každým rokem. Pořádají ji místní dobrovolní hasiči, kteří ji přihlásili do ankety Dobrovolní hasiči roku.

„Jde o tradiční "pochoďák" pro děti i dospělé, během něhož účastníci plní nejrůznější úkoly prověřující jejich vědomosti, dovednosti i fyzičku,“ říká Jana Soukupová z Kunratic.

Kunratická stopa má více jak třicetiletou tradici a od samého počátku se na ní podílí tamní sbor dobrovolných hasičů. „Většina z nich ji prožívala jako součást jejich dětství a nyní ji pořádají pro jejich děti a všechny v okolí,“ dodává.

Akce se každoročně koná první zářijový víkend a vždy přivítá mnoho návštěvníků z okolí i z dáli. „Na trase dlouhé okolo 5 kilometrů vedoucí po lesních cestách je rozeseto deset stanovišť s úkoly přizpůsobenými všem věkovým kategoriím. Jedno ze stanovišť je vždy hasičské a na něm malí i velcí prověřují nejprve svou přesnost, kdy "hasí" hořící domeček,“ pokračuje Soukupová.

Zdejší dobrovolní hasiči přitom kladou důraz také na prevenci, proto druhým úkolem prověřujícím vědomosti účastníků je přiřazování čísel tísňových linek k obrázkům jednotlivých složek IZS nebo poznávání a pojmenování hasičského vybavení.

Po splnění úkolů jsou všichni odměněni drobnými cenami a v cíli pochoďáku je pro ně připraven táborák s něčím dobrým k opečení. Kunratická stopa se těší velké oblibě.

Při přihlašování se vybíralo z celkového počtu přihlášených 170 dobrovolných sborů a jednotek z celé České republiky. Kunratice se díky Stopě dostali mezi finálních 5 sborů za východ Čech. Nyní již záleží vše jen na hlasování a to buď formou sms ve tvaru HASICI SVC2 na číslo 900 77 06 (cena sms je 6,-) nebo na internetových stránka ankety adhr.cz.

Autoři | Foto archiv pořadatele

Štítky Kunratická stopa, Kunratice, hasiči, anketa, dobrovolní hasiči, Frýdlant, sbor dobrovolných hasičů, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kunratičtí dobrovolníci soutěží v anketě Dobrovolní hasiči roku s pochoďákem pro děti i dospělé  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.