Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Karolínku o prázdninách srazilo auto. Po nehodě ochrnula, její škola organizuje pomoc

Kristýně Hanicové a její devítileté dceři se 26. července změnil život. Malou Karolínku před domem v Mníšku srazilo auto. Ve velmi vážném stavu ji do nemocnice v Motole transportoval vrtulník. Dívka přežila, ale je upoutaná na lůžko. Její maminka tráví většinu času v nemocnici s ní, dostává se ale do výrazných finančních potíží.

Dívka byla při převozu v kritickém stavu, v nemocnici se ji lékařům povedlo zachránit. „Nikdo neví, jak se to vyvine, ale musím moc a moc poděkovat lékařům, že ji zachránili, protože nehoda byla velmi vážná,“ řekla televizi Prima maminka Kristýna Hanicová.

Pomoc Karolínce

Číslo účtu na sbírku "Pomoc Karolínce" je 7950252/0800

Podle ní malou Karolinku čeká ještě jedna operace hlavy a je ochrnutá na levou část těla. „Musím cvičit, abych rozhýbala levou ruku a levou nohu,“ sdělila reportérovi sama Karolínka.

Její maminka je samoživitelka a v nemocnici tráví už druhý měsíc. Nemocnice v Motole ji sice poskytla ubytovnu zdarma, přesto se ale dostává do finančních problémů, stará se totiž také o svou nemocnou matku.

Osud holčičky zasáhl i celou její školu Oblačná v Liberci. Učitelé se rozhodli Karolínce pomoci a vyhlásila sbírku s názvem Pomoc Karolínce. „Reakce rodičů byla pozitivní a okamžitá. Na účtu se nám začaly hromadit peníze,“ popisuje třídní učitel dívky Aleš Sucharda. V současné chvíli je na účtu přes 267 tisíc korun.

PSALI JSME: Auto v Mníšku srazilo dívku. Ve vážném stavu ji vrtulník transportoval do nemocnice 

Karolínka se nyní soustředí na náročnou rehabilitaci. Utrpěla také tříštivou zlomeninu nohy a otok mozku. Peníze by měly rodině pomoci i se sháněním nového bytu, ten současný je totiž ve třetím patře bez výtahu. „Moc všem děkuji za pomoc, vůbec jsem netušila, že se zapojí tolik lidí,“ uzavírá maminka.

Chystá se také Koncert pro Karolínku. Proběhne už 20. října v Oldřichově v Hájích na sále restaurace Beseda. Začíná se ve 14.30 a vystoupí děti ze základek v Mníšku a Oblačné nebo kapela Rain.

Autoři | Foto

Štítky nehoda, Mníšek, sbírka, Pomoc Karolínce, nemocnice, Mníšek nad Hnilcom, Fakultní nemocnice v Motole, TV Prima, Karolinka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karolínku o prázdninách srazilo auto. Po nehodě ochrnula, její škola organizuje pomoc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.