Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Petici proti chovu zvířat v cirkusu podepsalo 14 tisíc lidí

Petici proti chovu zvířat v cirkusech podepsalo 14 tisíc lidí. Aktivisté ji předali ministerstvu zemědělství a chtějí, aby stát zákaz doplnil do připravované novely zákona na ochranu zvířat proti týrání. Podle Petra Jílka, pověřeného řízením sekce zemědělských komodit a ekologického zemědělství, se o problematice bude diskutovat v rámci nynějšího připomínkového řízení k novele.

Alena Buksová ze Svobody zvířat uvedla, že organizace je jedním z připomínkových míst novely, a že se bude snažit zákaz prosadit. „Kampaň vedeme intenzivně poslední rok, přibývá nám kolem tisíce podpisů měsíčně,“ řekla. „Uvidíme, jak se k tomu vyjádří pan ministr Toman, následně pak uvidíme, z jaké strany bychom to tam zakomponovali," dodala.

Jde o několikátou akci v poslední době, která na problematiku zvířat v cirkusech poukazuje. V minulém týdnu zhruba stovka lidí demonstrovala u vchodu do cirkusu Berousek na pražské Letenské pláni. Nelíbilo se jim zacházení se zvířaty v podobných zařízeních. Akci svolala organizace Hlasy zvířat, protest trval asi hodinu.

„Nedemonstrujeme proti samotnému cirkusu a artistům, ale proti tomu, že tam mají zvířata. Jde nám o to, že se převáží, drží v kleci a využívají pro peníze. Tyto demonstrace jsou jednou z možností, jak na problém upozornit a šířit osvětu mezi veřejnost," uvedla organizátorka protestu Markéta Michaldóttir.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky cirkus, demonstrace, petice, zvířata, svoboda zvířat, Ministerstvo zemědělství České republiky, Miroslav Toman, Letná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petici proti chovu zvířat v cirkusu podepsalo 14 tisíc lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.