Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V Dobiášovce vybrali peníze na výcvik vodícího psa, jedno ze štěňat se proto jmenuje Dobby

V Základní škole Dobiášova v Liberci rozhodně nemyslí jen na sebe. To dokládá i projekt Po psích stopách, díky kterému se škole podařilo vybrat přes devatenáct tisíc korun pro Nadační fond Mathilda, který se věnuje výcviku vodících psů.

Podobné akce se zúčastnila škola již v loňské roce. Tehdy v rámci projektu Psí stopou vybírala jídlo pro útulek v Krásném Lese. S nápadem na letošní sbírku přišla členka učitelského sboru. „Mám bývalou spolužačku Andreu Klozovou, která je nevidomá. Když jsem jí s její fenkou Elysiou potkala, pozvala jsem je k nám do školy,“ vzpomíná učitelka Michaela Rosenbergová, která stojí za nápadem i následnou organizací sbírky.

Nakonec se z jedné besedy vyklubal program pro celou školu a sbírka, jejíž výtěžek byl právě dnes předán ředitelem školy Ivo Svatošem zástupcům Nadačního fondu Mathilda. „Na druhém stupni naší školy proběhla přednáška za účasti Andrey Klozové a jejího labradorského retrívra a její sestry Adriany Klozové, která přišla s canisterapeutickým psem jménem Charlot,“ popisuje Rosenbergová. 

Děti z prvního stupně si formou prožitkové učení vyzkoušely, jaké je to být nevidomou osobou, i jak velkým pomocníkem může být pejsek. „Díky projektu se nám podařilo vybrat částku 19 220 korun, která pokryje téměř celý výcvik jednoho pejska. Náklady na přípravu vodícího psa jsou totiž pětadvacet tisíc korun,“ dodává pedagožka.

Právě z toho důvodu se organizace Mathilda rozhodla pojmenovat jedno ze štěňátek, která jsou určená pro výcvik, Dobby. „Jsem moc ráda, že se takto projekt Po psích stopách povedl. Sama bych to ale bez svých kolegyň Světlany Snětivé, Michaely Novotné, a Kateřiny Kupcové nezvládla,“ zakončuje Rosenbergová.

Foto ZŠ Dobiášova, nadační fond Matilda

Štítky vodicí pes, Dobiášova, škola, po psích stopách, sbírka, peníze, projekt, Liberec, Krásný Les

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Dobiášovce vybrali peníze na výcvik vodícího psa, jedno ze štěňat se proto jmenuje Dobby  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.