Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

POČASÍ: Čeká nás studený týden s deštěm a silným větrem

Nezvykle teplé a slunečné počasí končí. Už dnes se začne postupně zatahovat a přijde déšť. Pršet by pak mělo prakticky každý den po zbytek tohoto týdne. Ke srážkám se navíc od úterý začne přidávat silný vítr.

Pondělní ráno bylo mrazivé, ale stále ještě slunečné. Během dne ale nad Liberecký kraj dorazí oblačnost a také tolik očekávané dešťové srážky. Déšť má ustávat až později večer. Teploty se pak budou pohybovat mezi 12 až 15 stupni.

Studené ráno nás čeká i v úterý, kdy se rtuť teploměru opět přiblíží k nule a objevit se opět mohou přízemní mrazíky. Přes den se opět zatáhne a během odpoledne opět dorazí další déšť, v Jizerkách se očekávají dokonce vydatnější srážky. Opět se ochladí, teploty přes den nepřekročí deset stupňů. Postupně začne zesilovat vítr, nárazy dosáhnou síly 70 km/h, na horách až devadesáti.

Déšť či přeháňky se pak očekávají i celou noc na středu i ráno a dopoledne. Pak by se měla oblačnost protrhávat, na území Libereckého kraje ale meteorologové předpokládají další přeháňky, nad 800 metrů by mohlo i sněžit. Také ve středu bude foukat, podobně jako v úterý.

V dalších dnech by se mohlo mírně oteplit, podle předpovědi nás ale i nadále čekají přeháňky nebo déšť. Vítr začne slábnout až během čtvrtka.

Autoři

Štítky počasí, déšť, vítr, Liberecký kraj, Jizerské hory, vichřice

POČASÍ: Čeká nás studený týden s deštěm a silným větrem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.