Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

POČASÍ: Na Liberec se žene silný vítr. Nejhůř bude na Frýdlantsku

Většinu Česka zasáhne v pondělí a úterý silný vítr, na horách až o síle vichřice. Vyhne se zřejmě pouze západu Čech. Vyplývá to z výstrahy, kterou zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Pro část Libereckého kraje dokonce platí vysoký stupeň nebezpečí.

Výstraha platí od pondělních 17:00 do úterních 17:00. „Od pondělního večera do úterního odpoledne bude foukat na většině území, s výjimkou západní poloviny Čech, silný vítr sedm až 12 metrů za sekundu s nárazy kolem 20 metrů za sekundu (70 kilometrů za hodinu)," oznámili meteorologové.

Pro Liberecký kraj platí nízký stupeň nebezpečí, vysokým stupněm nebezpečí pak meteorologové varují Frýdlantsko.

Lidé by měli kvůli větru podle ústavu zajistit okna a dveře a schovat předměty volně položené venku, jako třeba zahradní nábytek a květináče. Řidiče pak meteorologové varují, že vítr může učinit auto neovladatelným. Na horách by lidé měli omezit túry, a nevydávat se hlavně na hřebeny hor.

Autoři | Foto HZS LK

Štítky vítr, vichřice, orkán, počasí, varování, ČHMÚ, Česko, Český hydrometeorologický ústav, Frýdlantsko, Liberec, Liberecký kraj

POČASÍ: Na Liberec se žene silný vítr. Nejhůř bude na Frýdlantsku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.