Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Máte nápad, jak zlepšit život v regionu? Magna na ten nejlepší přispěje 50 000 Kč

PR článek

Liberecká Magna Bohemia vyhlásila už třetí ročník grantového programu „Magna žije s vámi!“. Padesáti tisíci korunami chce podpořit zajímavý nápad, jak změnit své okolí k lepšímu. Do programu se mohou skrze webové stránky přihlásit jednotlivci nebo nekomerční projekty z celého Libereckého kraje. Čas zaslat přihlášku mají do 13. prosince.

S myšlenkou podpořit dobré projekty obyčejných lidí přišla Magna poprvé v roce 2016, kdy slavila 70. výročí od svého založení. Protože je program určený hlavně pro občany a malé neziskové organizace, je přihláška oproti klasickým grantovým žádostem jednodušší. I díky tomu v minulosti na výzvu reagovala třeba mateřská centra, školy, jednotlivci i skupiny nadšenců. Vítězný projekt oznámí společnost během prosince. Podle organizátorů je na grantovém programu skvělé, že šanci uspět má každý dobrý nápad, ať už je zaměřený charitativně, edukativně nebo třeba ekologicky.

Například v prvním ročníku podpořila Magna vratislavickou Zauhlovačku, unikátní zauhlovací a vodárenskou věž, která po desítky let chátrala a hrozila jí dokonce likvidace. Tři nadšení dobrovolníci založili v roce 2015 spolek AvantgArt a rozhodli se takovému osudu zabránit. Zauhlovačku se podařilo prohlásit za státem chráněnou kulturní památku s šancí na budoucí využití. Spolek pravidelně pořádá dobrovolnické úklidy věže, koncerty, prohlídky a prodejní akce.

V loňském ročníku grantového programu porotu nakonec nejvíce nadchl osvětový projekt Markétina dopravní výchova, určený pro děti mateřských a základních škol. Peníze od Magny pomáhaly hravou a zábavnou formu proškolit děti z celého Libereckého kraje a přispět tak k jejich bezpečnějšímu chování v dopravním provozu.

Přihlášku a informace o grantovém programu najdou zájemci na webu společnosti www.magnabohemia.cz.

Štítky magna, projekt, magna žije s vámi, Liberecký kraj

Máte nápad, jak zlepšit život v regionu? Magna na ten nejlepší přispěje 50 000 Kč  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.