Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Polsko zavádí na hranicích kontroly kvůli mezinárodní konferenci

Motoristé cestující do Polska se musí připravit na zdržení na hranicích. Náš severní soused totiž opět zavedl hraniční kontroly kvůli mezinárodní klimatické konferenci, která se příští měsíc koná v Katovicích. Na akci dorazí stovky významných hostů, mezi nimi také politici.

"Obnovení kontrol neznamená návrat k hraničním přechodům a spuštěným závorám. Kontroly se budou opírat o hlídky pohraničníků s využitím specializovaného zařízení, čili mobilních terminálů a vozidel uzpůsobených k vykonání kontroly mimo hraniční přechod," poznamenal list Nowa Trybuna Opolska na svém webu.

Auta a osoby se mají vytipovat ke kontrole na základě analýzy rizika či informací od sousedních států. Deník dodal, že až do 16. prosince bude možné hranice s Českem, Slovenskem, Německem a Litvou překračovat pouze na stanovených místech, jichž je celkem 264, z toho na hranici s Českem 142 a na hranici se Slovenskem 62. Všichni cestující mají být připraveni na možnost, že jim hlídky mohou kontrolovat osobní doklady i auto.

Polsko se stejně jako Česko, Slovensko nebo Maďarsko stalo součástí schengenského prostoru volného pohybu v prosinci 2007. Od té doby se rozhodlo dočasně obnovit hraniční kontroly už několikrát. Stalo se tak například během mistrovství Evropy ve fotbale v roce 2012 nebo kvůli předloňskému summitu NATO ve Varšavě.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky hranice, Polsko, kontroly, doprava, Katovice, Česko, Slovensko, Německo, Litva, NATO, Maďarsko, Evropa, Varšava

Polsko zavádí na hranicích kontroly kvůli mezinárodní konferenci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.