Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Začala lovecká sezóna, policisté u myslivců kontrolovali alkohol i stav zbraní

Je tu doba honů, což znamená práci i pro policisty. Ti se vydali na kontrolu do Dubnice na Českolipsku, kde právě jeden takový hon probíhal. Zajímalo je vše o zbraních myslivců a také to, zda před samotným honem nepili alkohol.

Co se týče zbraní, policisté se zaměřili na několik věcí. „Policisté prověřovali, zda mají u sebe platný zbrojní průkaz a průkaz zbraně. Zároveň je zajímalo, zda kontrolovaná zbraň odpovídá zápisu v průkazu zbraně a je opatřená platnou zkušební značkou,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Prověřovaní členové mysliveckých spolků se také podrobili dechové zkoušce. „V ní všichni obstáli s výsledkem nula promile,“ dodala mluvčí.

Jediným drobným nedostatkem, který policisté při sobotní kontrole odhalili, byl předložený zastaralý průkaz zbraně, ve kterém nebyla uvedena kategorie zbraně. „Tento průkaz si kontrolovaný myslivec bude moci vyměnit bez jakékoliv sankce,“ vysvětlila Baláková.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky lovecká sezóna, hon, myslivci, policie, zbraň, myslivost, okres Česká Lípa, Dubnice, alkohol

Začala lovecká sezóna, policisté u myslivců kontrolovali alkohol i stav zbraní  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.