Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na řadě míst jsou nová kontejnerová stání. Liberečáci je chtěli

Během roku město nechalo opravit desítky kontejnerových stání. Místa, kam se odkládají odpadky, dělala na řadě míst ostudu, i proto je to jedna z nejčastějších věcí, o kterou obyvatelé města radnici žádají.

Některá stání město nechává opravovat v rámci oprav celých ulic, řada z nich ale stojí samostatně. „V rámci stavebních prací je snaha o zamezení dalšího rozpadu stání, která jsou leckde za hranicí životnosti, zvýšení estetiky a usnadnění manipulace s nádobami pracovníky svozové společnosti,“ vysvětlila mluvčí radnice Jana Kodymová.

V letošním roce se vůbec poprvé do oprav kontejnerových stání zapojili také pracovníci Komunitních prací Liberec, kteří se pohybovali hlavně v oblasti sídliště Králův Háj. „Zde řada kontejnerů stála na nevyhovujícím podkladu, nádoby bývaly přesunovány a bránily parkování vozidel. Částečných přesunem několika stanovišť se kapacita parkovacího prostoru zvýšila o několik cenných míst, zároveň však nádoby dostaly svá konkrétní místa. Posílen zde byl také stav nádob na tříděný odpad,“ dodala mluvčí.

Další kontejnerová stání se pak opravovala v Jabloňové, Jiříkově, Okružní, Olbrachtově, Šimáčkově, Puškinově nebo Voroněžské ulici. Do konce roku by ještě mohla přibýt stání v Polní, Svobody, Kateřinské nebo Gorkého ulici, bude ale záležet na počasí.

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky kontejnery, kontejnerová stání, Liberec

Na řadě míst jsou nová kontejnerová stání. Liberečáci je chtěli  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.